Je moet het maar kunnen. De 86-jarige Kamiel Claes uit Herentals reed voor de Minder Mobielen Centrale (MMC) van het OCMW maar liefst 23.022 km en deed 1.507 ritten.



De levensgenieter werd maandagnamiddag in RVT St.-Anna terecht in de bloempjes gezet. Hij startte in november 1996 als vrijwillige chauffeur en moet nu wegens 'pensioen' afscheid nemen.

Sympathieke Kamiel heeft een levensverhaal vol unieke ervaringen dichtbij de mensen.

Kamiel Claes : 'Ik heb van iedere rit genoten en heb veel vrienden gemaakt.  Ook heb ik veel vrienden moeten afgeven, zoals m'n maat stadsgids Frans Van Elsen. 

Je maakt wel wat mee : mensen die de tijd vergaten, vb. 's morgens bij de dokter moesten zijn, maar ons 's namiddags lieten rijden. Ik ga de MMC wel missen, maar er is een tijd van komen van gaan.  Ik wens m'n 22 collega's nog veel succes'.

MMC-verantwoordelijke Betty Peeters van het OCMW : 'Op Kamiel konden we altijd rekenen.  Hij heeft 1.507 ritten en 23.022 km gereden voor ons,  dat is  2x de afstand naar Thailand en 2x terug, (nvdr. Kamiel gaat daar ieder jaar overwinteren).  Hij is niet veranderd, hij blijft eeuwig jong, een échte levensgenieter.  Bedankt Kamiel, het gaat je goed !'.

Als afscheidcado kreeg Kamiel een MMC-certificaat en een boeket bloemen voor partner Rachel.

Foto's Guy Verellen / Nnieuws